Blog - observaties over roosters, koppelingen en goed werkgeverschap

Uurwerk Online koppelen aan HR-systeem

We willen voor een aantal klanten Uurwerk Online koppelen aan hun HR-systeem. We weten wat de koppeling moet doen, dat is alvast fijn. Nu zijn wij aan zet: we moeten een schatting maken van de hoeveelheid werk, en daar per klant een prijskaartje aan hangen.

Onze koppelingenbouwer dook in de API-documentatie van het HR-systeem. Die ziet er goed uit. Maar hij zou zo graag een voorbeeld zien van wat hem te wachten staat, om verrassingen achteraf te voorkomen. Veel systemen hebben wel iets van een testomgeving voor bouwers, of geven hun gebruikers de mogelijkheid een call te doen die een indruk geeft van de data. Zo niet in dit geval. Je moet eerst een contract sluiten (en nogal een smak geld betalen) en daarna kun je aan de slag. Tja. Wat nu? Onze klanten willen graag een koppeling en wij willen ‘m graag bouwen. Maar we moeten ‘m niet duurder maken dan nodig, en ook niet goedkoper dan verantwoord.

We hebben nu een tussenoplossing bedacht: we gaan via Teams meekijken in het systeem met de applicatiebeheerder van een van onze klanten. Die kan ons laten zien hoe de medewerkersgegevens eruitzien, en hoe een saldomutatie, een verlofopname en een ziekmelding worden ingevoerd. Als dat er allemaal bruikbaar uitziet, durven we de gok wel te nemen dat we het ook bruikbaar uit de API krijgen.