Verdiepingsartikelen - alle geheimen van Uurwerk Online

Koppelingen met andere applicaties

Evenementen koppelen met Yesplan, Artifax Event, Get A Ticket en iTheatre

Je kunt in Uurwerk Online evenementen met de hand aanmaken. Maar als je al een evenementenplanningssysteem hebt, is het logischer om ze te importeren via een koppeling. Dat scheelt je veel tijd en voorkomt dat je personeel op de verkeerde dag inplant of vergeet op een verandering in te spelen. En zeg nou zelf: overtikken in de 21e eeuw, dat kan toch echt niet meer?

Er zijn al koppelingen met YesplaniTheatre, Artifax Event en Get A Ticket. Heb je een ander planningssysteem? Neem even contact op!

Uurwerk Online koppeling met Yesplan

Zo werkt het koppelen van evenementen

Een koppeling importeert elke nacht, of zo vaak als je zelf ‘op de knop drukt’, alle evenementen in de afgesproken periode, met daarbij alle gegevens die je nodig hebt om je rooster te maken. Zo hoef je als roostermaker niet meer zelf in het evenementenplanningssysteem te kijken. Alles voor het maken van je rooster heb in Uurwerk Online bij elkaar. In het logboek zie je precies wat er veranderd is, zodat je je rooster kunt aanpassen aan een wijziging in datum, tijd of bijvoorbeeld aantal bezoekers.

Klaar voor de volgende stap? Dan kunnen we ook de diensten voor je ophalen, en de ingeplande medewerkers voor je in het evenementenplanningssysteem zetten zodat ze in je draaiboek komen. Heb je behoefte aan meer managementinformatie, dan kun je ook de gewerkte uren bij het evenement gezet worden. We doen dit momenteel bij Yesplan, maar bij andere evenementenplanningssystemen kunnen we in principe hetzelfde doen.

Koppelingen met HR en verloning

Voor de verloning van de medewerkers kan Uurwerk Online heel wat rapportages maken. Daarnaast is er ook een koppeling met payrollbureau Staffable. Uit Uurwerk Online rolt een overzicht van de ingevulde en goedgekeurde uren dat direct in hun systeem wordt ingelezen. Ook een mooi voorbeeld van een koppeling die tijd bespaart en fouten uitsluit.

Om onze klanten nog beter te helpen om het proces rondom ziekte en verlof te stroomlijnen willen we Uurwerk Online graag koppelen aan HR-systemen zoals AFAS, HR2Day en Loket. Voorbeelden van mogelijkheden:

  • Nieuwe medewerkers in het HR-systeem doorgeven aan Uurwerk Online, met basisgegeven, contracttijd, uurtarief etc.
  • Wijzigingen in de medewerkersgegevens in het HR-systeem doorgeven aan Uurwerk Online
  • Bij start van een nieuw seizoen de juiste saldi uit het HR-systeem doorgeven naar Uurwerk Online
  • Verlofaanvragen in het HR-systeem doorgeven aan Uurwerk Online
  • Verlofmutaties (b.v. vervallen van een bepaald deel van het verloftegoed) doorgeven aan Uurwerk Online
  • Ziekmeldingen vanuit het HR-systeem doorgeven aan Uurwerk Online
  • Gewerkte uren of saldi in Uurwerk Online doorgeven aan het HR-systeem

Zelf rapporten maken met de gegevens uit Uurwerk Online in Power BI

Als je zelf rapportages wilt maken met de gegevens uit Uurwerk Online, kan dat met het gratis Microsoftprogramma Power BI. Gewerkte uren per afdeling, kosten per locatie of per type evenement, de ontwikkeling van het aantal uren per locatie over meerdere jaren. Met filters en doorklikmogelijkheden.

Klik op de afbeelding hieronder om een kort filmpje te bekijken.

En verder?

Koppelingen maken doen we graag, het is ons favoriete onderwerp. Heb je een idee daarover dan gaan we graag met je in gesprek!

Neem contact op