Blog - observaties over roosters, koppelingen en goed werkgeverschap

It’s all in the name!

In Uurwerkonline hoef je niet veel te doen om een evenement aan te maken. Maar een naam moet er toch echt wel zijn, anders vind je het nooit meer terug. Dus: als je geen naam invult kun je het evenement niet opslaan. Een evenement kan van alles zijn: een voorstelling of concert, een congres of festival. Het is een activiteit, een onderdeel van de programmering, waar je personeel op wilt inplannen. Voor de meeste van onze klanten importeren we de evenementen uit hun planningssysteem, zodat ze niets hoeven over te typen maar de activiteiten meteen kunnen gebruiken als basis voor het personeelsrooster.

Van de week vloog er zo’n koppeling uit de bocht: nieuwe evenementen kwamen niet meer binnen in Uurwerk, en wijzigingen aan bestaande evenementen kwamen niet door. We waren even op het verkeerde been gezet doordat de leverancier van het planningssysteem iets had veranderd aan de API, maar bij nadere beschouwing bleek er iets heel anders aan de hand: het veld in het planningssysteem waar wij de naam van het evenement uit importeerden, bleek daar door iemand te zijn weggegooid. Tja. Naamloze evenementen komen er niet in, ook als een koppeling ze maakt.

De snelle oplossing: een ander veld waar we de naam uit kunnen halen. De beste oplossing: een veld waar we de naam uit kunnen halen én dat niet weggegooid kan worden in het planningssysteem.