Blog - observaties over roosters, koppelingen en goed werkgeverschap

De ene swipe is de andere niet

Het hoofdscherm van onze Uurwerk Online app is een kalender. Daarop zie je jouw rooster en, als je een dag aantikt, ook dat van je collega’s. Andere maand? Swipe! Zo werkt het al jaren, maar ineens kregen we meldingen van mensen die niet konden swipen. Bij doorvragen bleken ze allemaal precies hetzelfde merk en type telefoon te hebben. Balen!

Maar wie z’n probleem is dit nou?

➡️ De fabrikant van de telefoon. Maar dit is een model uit 2021 en de fabrikant is al lang weer met z’n volgende model bezig. Bovendien: ik denk niet dat er een helpdesk is waar wij hiermee geholpen worden.

➡️ De leverancier van de kalender. Het is nl. een standaardkalender die in heel veel apps wordt gebruikt. Die hebben wij gekocht van de leverancier. Dus je zou zeggen: dan moet die dit ff oplossen. Leveranciers van dit soort standaardcomponenten bepalen echter hun eigen agenda waarin je als klein bedrijf uit Nederland niet voorkomt.

➡️ Dus je raadt het al: we hebben zelf een oplossing bedacht. Pijltjes boven de kalender voor ‘vorige maand’ en ‘volgende maand’. Kleine moeite, groot plezier!

test