Blog - observaties over roosters, koppelingen en goed werkgeverschap

Je bent niet ingeroosterd, wil je dat weten?

Stel: je werkt voor een theater, en het rooster voor een nieuwe week is klaar maar je bent niet ingeroosterd. Wil je dat dan weten? Onze Uurwerk Online klanten vonden altijd van wel, dus krijgen al jaren alle medewerkers een mailtje als er een nieuw weekrooster voor hen klaarstaat. Echter: één van onze klanten vraagt nu of het mogelijk is alleen de ingeroosterde medewerkers te mailen. Want ze werken met veel vrijwilligers en oproepkrachten, en die hoeven alleen een bericht te krijgen als ze zijn ingeroosterd.

Begrijpelijk, maar geldt dat dan ook voor de vaste medewerkers? Als je een weekje vrij bent, hoef je dan niet te weten dat het rooster klaar is? Of eh … moeten vaste medewerkers altijd gemaild worden maar vrijwilligers en oproepers alleen als ze zijn ingeroosterd? Of moet de planner misschien per week kunnen kiezen tussen een mail aan iedereen of alleen aan de ingeroosterde medewerkers? Dat soort vragen dus.

We hebben een poll in onze klantennieuwsbrief gezet om te peilen wat de voorkeur heeft. Want wij bewegen graag mee, maar halen niet zomaar voor iedereen een streep door iets wat jarenlang naar tevredenheid heeft gewerkt.