Blog - observaties over roosters, koppelingen en goed werkgeverschap

“Help, ik heb ruzie met mijn bijna-ex-medewerker!”

Een collega, afdelingshoofd bij een theater, belt me. Er gaat iemand uit dienst, en ze komen er maar niet uit hoeveel uur diegene nog heeft aan overwerk en verlof. De werkgever denkt dat de werknemer tot en met de laatste dag moet werken, de werknemer plant twee weken vakantie en rekent daarnaast op uitbetaling van overuren. Oorlog! Ze bekogelen elkaar met Excelsheets. Of ik even wil meekijken.

Voor een stevig potje Excellen ben ik altijd te porren, en de speld in de hooiberg weet ik doorgaans feilloos te vinden, maar in dit geval vind ik het zó jammer en zó onnodig! Niet dat ik iedereen Uurwerk Online wil aanpraten, maar zorg toch alsjeblieft voor een deugdelijke, up-to-date en eenduidige urenadministratie. Desnoods in Excel. Dan hoef je niet tegen de klippen op te gaan rekenen als er iemand opstapt, én heb je maar één versie van de werkelijkheid.